Avoimet pestit

Ryskeellä pestit jaetaan osa-alueiden johtajiin, päälliköihin, mestareihin sekä tekijöihin.  Jokaisella pestiläisellä on tärkeä rooli leirin onnistumisessa, oli pestisi mikä tahansa. Pestin valinnassa tärkeää on oma kiinnostus ja pestissä asioita opitaan partiolle tyypillisesti tekemällä.  Tavoitteena on, että jokainen pääsee oppimaan ja kokemaan uusia asioita pestissä toimiessaan.

Ryske’19 leirillä vaeltajat ja aikuiset toimivat täysi-aikaisessa pestissä ja osallistuvat halutessaan vapaa-ajalla järjestettäviin ohjelmiin.

Samoajat ovat leirillä puolet ajasta valitsemassaan tekijätason  pestissä.

Tältä silvulta voit seurata avoimia pestejä.

Päällikköpestit

Ryskeellä ei avoimia päällikköpestejä.  Pestiin kuuluu leirin suunnittelua ja oman tiimin johtamista osa-alueen mestareiden kanssa.  Pesti kestää leiriin asti ja koko leirin ajan.

Mestaripestit

Mestareiksi voivat hakea vaeltajat ja aikuiset.  

Poikkeuksena on yhteisohjelmien esiintyjät, jotka voivat olla samoajia.  Mikäli samoaja tulee valituksi esiintyjäksi, emme voi taata, että hän pääsee osallistumaan ikäkauden mukaisiin ohjelmiin.  

Pestit alkavat ennen leiriä suunnittelulla ja jatkuvat koko leirin ajan.  Mestaritason pestejä haetaan lomaakkeen kautta.  Lähetetty lomake menee osa-alueen johtajille, jotka ottavat hakijaan yhteyttä. 

Avoimiin mestaripesteihin pääset tästä.

Tekijäpestit

Tekijäpestit ovat tarkoitettu vaeltajille ja aikuisille.  Tekijöiksi ei ole erillistä hakua, vaan tekijäpestit täytetään ilmoittautumislomakkeessa kysytyn kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.  Tekijäpesti voi olla savussa, perheleirissä tai muissa Ryskeen pesteissä.  Tekijöihin otetaan yhteyttä kevään aikana.

Poikkeuksena tekijöitä haetaan muutamiin erityisosaamista vaativiin pesteihin, kuten turvaan, leirisairaalaan, ohjelmapisteille ja viestintään.  Mikäli sinulla on jotain erityisosaamista, katso avoimet tekijäpestit ja hae mukaan.

Avoimiin tekijäpesteihin pääset tästä.

Samoajien pestit

Samoajien pesti tehdään pestivartioissa ja pesti kestää 2,5 päivää.  Pestivartion koko on 1-5 samoajaa ja ilmoittautuminen pestivartioihin on huhtikuun aikana.

Pestipäällikkö

Sarita Kuusisto
sarita.kuusisto@partio.fi
0442094066