Ekaa kertaa piirileirillä

Kuva: Järvi-Suomen Partiolaiset

 

Ryske on Rohkeutta, Ystävyyttä, Sinnikkyyttä, Kekseliäisyyttä ja Elämyksiä.  Leiri kokoaa yhteen noin 2000 partiolaista Järvi-Suomen partiopiirin alueelta. Lisäksi leirille odotetaan kansainvälisiä vieraita useammasta eri maasta.

Piirileiri on kaikkien partiolaisten yhteinen tapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein.  Piirileirillä pääset kokemaan erilaisia ohjelmia, aktiviteetteja ja tunnelmaa, mitä ei välttämättä lippukunnan leireillä ole mahdollista toteuttaa.

Sujuva leiriarki

Leirillä majoitutaan yhdessä oman lippukunnan kanssa savuksi kutsutulla rajatulla alueella, jonka koko on 50-100 leiriläistä.  Samassa savussa voi olla partiolaisia myös toisesta lippukunnasta tai jopa ulkomailta.  Savun muodostamisen päättävät oman lippukunnan johtajat.  Savut yhdessä muodostavat alaleirin, joita Ryskeellä on viisi.  Yksi alaleiri on perheleiri, missä majoittuu alle 7-vuotiaat partiolaiset huoltajiensa kanssa.  Leiriläisen päivä koostuu ohjelmista, ruokailuista sekä vapaa-ajasta.  Jokaisella alaleirillä on oma ohjelmansa, jonka mukaan he viettävät leiriä.

Ohjelma ja vapaa-aika

Leirillä on kolme ohjelmalaaksoa: kädentaito-, vesi- ja yhteiskuntalaakso, joissa on tarjolla monenlaista teemanmukaista ohjattua tekemistä.  Tämän lisäksi vapaa-ajalla on mahdollista käydä itsenäisesti Pop Up -ohjelmissa, jotka ovat yksittäisiä, monipuolisia, hauskoja ja ohjattuja ohjelmia ympäri leirialuetta.

Samoajaikäiset toimivat osan leiristä pestissä, jolloin samoaja pääsee harjoittelemaan johtamis- ja vastuunkantotaitoja.  Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat ovat koko leirin ajan päivittäisissä ohjelmissa.

Turvallisesti leirillä

Leirillä päivystää turva ja leirisairaala vuorokauden ympäri.  Lisäksi jokaisesta savussa, jossa partiolaiset majoittuvat, on aikuisia johtajia sekä nimetty ensiapuvastaava.