Huoltajalle

Tältä sivulta huoltajat löytävät kaiken tarvittavan tiedon leiriä varten.

Vierailu leirillä

Vierailupäivänä ystävien, sukulaisten ja kotiväen on mahdollista tulla katsomaan ja kokemaan, millaista leirielämä Ryskeellä on.  Vierailupäivä on lauantaina 27.7.  Vierailupäivän lippukauppa on auki ja lippuja on myynnissä vain rajoitetun ajan.  Vierailupäivästä voit lukea lisää täältä.

Sinulla on myös mahdollisuus ostaa leirille päiväleiripassi, jolla pääset osallistumaan leirin arkeen ja leirin tekemiseen haluamasi mittaiseksi ajaksi.  Päiväleiripassin hinta on 30€ /vrk.  Passeja on myynnissä rajoitettu määrä päiväkohtaisesti.  Päiväleiristä voit lukea lisää täältä.

Vierailupäivän lippujen ja päiväleiripassien myynti päättyy 30.6.

Leirialueelta poistuminen ja saapuminen tapahtuu vain leiritoimiston ja -portin kautta.  Alle 18-vuotiaat eivät voi poistua leirialueelta ilman huoltajan lupaa.  Leirialueelta poistuminen ja sinne saapuminen kesken leirin on sallittua vain erittäin painavista syistä.

Omalla autolla ei pääse leirialueelle, vaan autot tulee jättää kauemmas parkkiin.  Autolla kulkua leirialueelle rajataan turvallisuussyistä.  Vierailupäivänä parkkialueelta on non-stop bussikuljetus leirialueelle ja takaisin.

Yhteydenotto leirille

Leirillä puhelinta ei suositella pitämään mukana päivän ohjelmissa, joten yhteydenpito leiriläisiin ei välttämättä onnistu reaaliajassa. Leirin tunnelmaa ja etenemistä on mahdollista seurata leirin somekanavien kautta ja nettisivulta, joita päivitetään myös leirin aikana aktiivisesti.

Löydät Ryskeen facebookista nimellä Ryske’19 ja instagramista ryske19

Ennen leiriä leiriin liittyvissä asiossa voi olla yhteydessä osoitteen ryske19@partio.fi kautta. Ennen viestin laittoa muista tarkistaa ohjeet viestin lähettämiseen!

Ryskeen postiosoite

Ryske’19
Leiriläisen nimi
Leiriläisen savu
Leiriläisen alaleiri

Hyvärilän nuoriso-ja matkailukeskus
Lomatie 12
75500 Nurmes.  

Muista tarkastaa leiriläisen lippukunta ja alaleiri etukäteen, jotta posti löytää perille.  Alaleirit ja savut voit tarkastaa myös täältä.

Rahat ja maksuvälineet

Leirillä on kahviloita ja kauppoja, joista on mahdollista ostaa pientä syötävää ja leirituotteita.  Näitä varten on hyvä varata mukaan pientä taskurahaa.  Emme suosittele ottamaan mukaan suuria seteleitä, sillä vaihtorahaa leirillä on rajoitetusti.  Leirillä ei voi myöskään nostaa rahaa.  Myös pankkikortit ja yleisimmät luottokortit käyvät useimmissa pisteissä. Ryskeen valuutta on euro.

Suurin seteli, joka kahviloissa käy on 20 euroa.

Leirilehti

Ryskeen leirilehti Rysähdys ilmestyy myös verkossa!  Kotiväki pääsee nauttimaan Ryskeen tunnelmista ja fiiliksistä neljä kertaa ilmestyvän leirilehden välityksellä.

Soittaminen

Leiriläiset saavat käyttää omia puhelimia ensisijaisesti vapaa-aikana.  Puhelimien lataamiseen leirillä on rajallinen mahdollisuus.  Halutessaan matkalatrun/varavirtapankin voi ottaa mukaan.  Ei kannata huolestua mikäli oma leiriläinen ei heti vastaa puheluun tai viestiin, sillä Ryskeellä on paljon kaikkea muuta tekemistä!

Mikäli leiriläinen kertoo kotiväelle huolista tai murheista, kannattaa häntä rohkasta puhumaan oman savun johtajille.  Leiritoimiston numero on toiminnassa lauantaista 20.7. alkaen.  Toimiston numeroon tulee soittaa ainoastaan hätätilanteessa.  Toimiston numerosta ei vastata kuulumisiin, eikä haeta leiriläistä puhelimeen.