Lippukunnalle

Tälle sivulle päivitetään lippukuntia koskevat  tiedot. Tulet löytämään täältä mm. Rusahdukset. ennakkomateriaalit ja ennakkotehtävät.

Savut

Lippukunta muodostaa joko yksin tai yhdessä toisen tai useamman lippukunnan kanssa savun, jonka koko on noin 50-100 leiriläistä. Savua johtaa savunjohtaja yhdessä ohjelma- ja pestijohtajan kanssa.

Ohjelmajohtajan vastuulla on, että kaikki savussa olevat eri-ikäiset leiriläiset ja heistä vastaavat aikuiset ovat perillä ohjelmastaan.

Pestijohtaja taas huolehtii savun jäsenten pestiasioista, olivatpa he sitten samoajia, vaeltajia tai aikuisia. Jollakin johtokolmikon jäsenistä on myös savun EA-vastuu. Johtokolmikossa toimivien tulee olla täysi-ikäisiä.

Sudenpennuilla ja seikkailijoilla tulee olla omat johtajansa. Yhden johtajan vastuulla kohtuullinen määrä on noin 7 sudenpentua/seikkailijaa. Näissä johtamistehtävissä voi hyvin toimia myös lasten vanhempia, koska tehtävään kuuluu lähinnä yleistä huolenpitoa ja saattamista valmiiseen ohjelmaan.

Tarpojilla voi olla oma tarpojaluotsinsa.

Savukamupörssi

Ensimmäistä kertaa meillä on leirillä käytössä savukamupörssi. Haluamme kannustaa lippukuntia tutustumaan uusiin lippukuntiin leirillä.  Savukamupörssiin voivat ilmoittautua mukaan lippukunnat, jotka haluavat majoittua Ryskeellä uusien partioystävien kanssa. Savukamupörssin tarkka muoto on tässä vaiheessa vielä avoin, mutta ajatuksena on, että savukamupörssissä lippukunnat laativat itsestään kuvauksen, jonka perusteella jokin toinen lippukunta voi innostua yhteisestä savukumppanuudesta ja ottaa yhteyttä.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat lippukuntiin tulevia, esimerkiksi koloillassa toteutettavia ohjelmanumeroita. Ennakkotehtävät eivät vaadi suurta ennakkovalmistelua sen pitäjältä ja ovat helppoja toteuttaa.  Ennakkotehtävä julkaistaan kerran kuussa tammikuusta alkaen. Tehtävät lähetetään Ryskääjälle ja julkaistaan myös nettisivuilla. Tehtävät toimivat erinomaisena leirifiiliksen nostattajana!