Lippukunnalle

Tälle sivulle päivitetään lippukuntia ja Ryskeen savuja koskevat  tiedot.

Näiltä sviuilta löytyvät Ryskeen ennakkomateriaali:  Rusahdukset,  markkinointimateriaalia ja Ryskeen ennakkotehtävät.  Lisäksi sivuilta löytyyvät savut ja alaleirit ja muuta tärkeää tietoa Ryskeelle lähtevälle lippukunnalle!

Savut

Lippukunta muodostaa joko yksin tai yhdessä toisen tai useamman lippukunnan kanssa savun, jonka koko on noin 50-100 leiriläistä. Savua johtaa savunjohtaja yhdessä ohjelma- ja pestijohtajan kanssa.

Ohjelmajohtajan vastuulla on, että kaikki savussa olevat eri-ikäiset leiriläiset ja heistä vastaavat aikuiset ovat perillä ohjelmastaan.

Pestijohtaja taas huolehtii savun jäsenten pestiasioista, olivatpa he sitten samoajia, vaeltajia tai aikuisia. Jollakin johtokolmikon jäsenistä on myös savun EA-vastuu. Johtokolmikossa toimivien tulee olla täysi-ikäisiä.

Sudenpennuilla ja seikkailijoilla tulee olla omat johtajansa. Yhden johtajan vastuulla kohtuullinen määrä on noin 7 sudenpentua/seikkailijaa. Näissä johtamistehtävissä voi hyvin toimia myös lasten vanhempia, koska tehtävään kuuluu lähinnä yleistä huolenpitoa ja saattamista valmiiseen ohjelmaan.

Tarpojilla voi olla oma tarpojaluotsinsa.

Lippukunnan ilmoittauneiden tarkastelu Kuksassa

Oman lippukunnan ilmoittautuneet on mahdollista nähdä jo nyt Kuksasta.
Tässä tiedostossa on ohje savun tietojen tarkasteluun.

Huom. Tässä ei ole vielä eroteltuna pitkän ja lyhyen leirin osallistuminen.
On hyvä muistaa, että tietoja käydään katsomassa ainoastaan silloin, kun niiden
tarkasteluun on jokin syy.

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat lippukuntiin tulevia, esimerkiksi koloillassa toteutettavia ohjelmanumeroita. Ennakkotehtävät eivät vaadi suurta ennakkovalmistelua sen pitäjältä ja ovat helppoja toteuttaa.  Ennakkotehtävä julkaistaan kerran kuussa tammikuusta alkaen. Tehtävät lähetetään Ryskääjälle ja julkaistaan myös nettisivuilla. Tehtävät toimivat erinomaisena leirifiiliksen nostattajana!