Lippukunnalle

Tälle sivulle päivitetään lippukuntia ja Ryskeen savuja koskevat  tiedot.

Lippukunnat löytävät täältä ohjeet savuilmoittautumisen tekemiseen, savukamupörssin auttamaan uuden savukaverin löytämisessä sekä tietoa lippukunnan Ryskääjälle.  Myöhemmin tänne päivitetään esimeriksi alaleirit ja savujaot.

Lisäksi näiltä sviuilta löytyvät Ryskeen ennakkomateriaali:  Rusahdukset,  markkinointimateriaalia ja Ryskeen ennakkotehtävät.

Savut

Lippukunta muodostaa joko yksin tai yhdessä toisen tai useamman lippukunnan kanssa savun, jonka koko on noin 50-100 leiriläistä. Savua johtaa savunjohtaja yhdessä ohjelma- ja pestijohtajan kanssa.

Ohjelmajohtajan vastuulla on, että kaikki savussa olevat eri-ikäiset leiriläiset ja heistä vastaavat aikuiset ovat perillä ohjelmastaan.

Pestijohtaja taas huolehtii savun jäsenten pestiasioista, olivatpa he sitten samoajia, vaeltajia tai aikuisia. Jollakin johtokolmikon jäsenistä on myös savun EA-vastuu. Johtokolmikossa toimivien tulee olla täysi-ikäisiä.

Sudenpennuilla ja seikkailijoilla tulee olla omat johtajansa. Yhden johtajan vastuulla kohtuullinen määrä on noin 7 sudenpentua/seikkailijaa. Näissä johtamistehtävissä voi hyvin toimia myös lasten vanhempia, koska tehtävään kuuluu lähinnä yleistä huolenpitoa ja saattamista valmiiseen ohjelmaan.

Tarpojilla voi olla oma tarpojaluotsinsa.

Lippukunnan ilmoittauneiden tarkastelu Kuksassa

Oman lippukunnan ilmoittautuneet on mahdollista nähdä jo nyt Kuksasta.
Tiedot löytyvä Kuksasta seuraavasti:
Tapahtumat -> Ilmoittautumiskooste -> Hae.

Huom. Tässä ei ole vielä eroteltuna pitkän ja lyhyen leirin osallistuminen.
On hyvä muistaa, että tietoja käydään katsomassa ainoastaan silloin, kun niiden
tarkasteluun on jokin syy.

Savukamupörssi

Ensimmäistä kertaa meillä on leirillä käytössä savukamupörssi. Haluamme kannustaa lippukuntia tutustumaan uusiin lippukuntiin leirillä.  Savukamupörssiin voivat ilmoittautua mukaan lippukunnat, jotka haluavat majoittua Ryskeellä uusien partioystävien kanssa. Savukamupörssin tarkka muoto on tässä vaiheessa vielä avoin, mutta ajatuksena on, että savukamupörssissä lippukunnat laativat itsestään kuvauksen, jonka perusteella jokin toinen lippukunta voi innostua yhteisestä savukumppanuudesta ja ottaa yhteyttä.

Lippukunnan leirimaksuavustusten merkitseminen Kuksaan

Lippukunnan on mahdollista tukea leirille osallistuneita partiolaisia leirimaksuissa.  Lippukunta
ilmoittaa mahdollisen rahallisen tukensa savujen ilmoittamisen yhteydessä.  Ilmoitettu avustus huomioidaan suoraan leiriläisille lähtevissä laskuissa.  Nämä lähtevät maaliskuun lopussa.  Tästä syystä tukien ilmoittamisen ehdoton takaraja on 14.3.

Avustuksen merkitsee Kuksaan lippukunnan Ryskääjä.  Jokainen Ryskääjä merkitsee oman lippukunnan avustukset, vaikka lippukunnan savuilmoittautumisen olisi tehnyt joku muu kuin oman lippukunnan Ryskääjä!

Ennakkotehtävät

Ennakkotehtävät ovat lippukuntiin tulevia, esimerkiksi koloillassa toteutettavia ohjelmanumeroita. Ennakkotehtävät eivät vaadi suurta ennakkovalmistelua sen pitäjältä ja ovat helppoja toteuttaa.  Ennakkotehtävä julkaistaan kerran kuussa tammikuusta alkaen. Tehtävät lähetetään Ryskääjälle ja julkaistaan myös nettisivuilla. Tehtävät toimivat erinomaisena leirifiiliksen nostattajana!