Osaamismerkit

Ryskeeltä saatavan osaamisen voi tehdä näkyväksi myös muille!

Partiossa hankitun osaamisen näyttämiseksi on käytössä osaamismerkit, joita haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Osaamismerkit kerätään omaan Open Badge Passportiin, jonka avulla niitä on helppo jakaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Ryskeellä on käytössä kolme merkkiä, joita haetaan henkilökohtaisesti Openbadgefactory -palvelussa pestin päättymisen jälkeen.

Vinkki! Kun kerrot partiossa hankitusta osaamisesta työnantajalle, muista käyttää työnantajan ymmärtämää kieltä ja unohtaa partioslangi! EVP-työnantajalle ei välttämättä kerro, mitä kaikkea esimerkiksi ”Samoajaohjelman mestarin” pesti sisältää tai mitä se edes tarkoittaa. Muista siis avata kaikki partion termit ja kertoa esimerkiein millaisia vastuita sinulla oli, mitä opit niistä ja miten suoriuduit pestissä!

Osaamismerkeistä voit lukea lisää Suomen Partiolaisten sivuilta.

Tästä pääset Openbadgefactory -palveluun.

Ohjeet

  1. Tutustu alla oleviin kuvauksiin ja hae Ryske-pestiäsi vastaavaa osaamismerkkiä. Linkki hakulomakkeeseen on jokaisen merkin kuvauksen yhteydessä.
  2. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun osaamismerkki on myönnetty.
  3. Rekisteröidy Open Badge Factory -palveluun. Osaamismerkki tallentuu omaan Open Badge Passporttiisi. Voit jakaa sen sieltä helposti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Vapaaehtoisena tapahtumassa (tekijät ja samoajat) 

Hae merkkiä tästä

Merkin saaja osaa toimia vapaaehtoistyöntekijänä tapahtumassa ja osaa kertoa tehtävässä oppimaansa työelämän ymmärtämällä kielellä. Hän osaa vastaanottaa palautetta ja kehittää edelleen omaa osaamistaan palautteen perusteella.

Tätä merkkiä voivat hakea ne, jotka käärivät hihansa leirin alettua ja tekevät siten tärkeää työtä Ryskeen onnistumiseksi. Näitä tyyppejä Ryskeellä olivat tekijät ja samoajat.

Ohjaajana leirillä (savunjohtokolmikot, luotsit ja sepot) 

Hae merkkiä tästä

Tämän merkin saaja on toiminut leiri- tai retkiolosuhteissa ohjaajan tehtävissä ja ymmärtää erilaisia ohjausmenetelmiä (leiri on kolme yötä tai pidempään kestävä yhtäjaksoinen tapahtuma). Saaja myös kykenee pitämään yllä oman toimintakykynsä koko tehtävän ajan ja osaa toimia tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Hän tunnistaa roolinsa ohjaajana.

Tämä merkki on niille johtajille, jotka osaavat ohjata ihmisiä leirillä sekä ymmärtävät järjestön kasvatustavoitteet huomioivia ohjaustapoja leiriolosuhteissa. Näitä tyyppejä Ryskeellä olivat savunjohtokolmikot, luotsit ja sepot.

Osaamista vapaaehtoistyöstä (staabi, päälliköt ja mestarit)

Hae merkkiä tästä

Merkin saaja on sitoutuneesti toiminut vapaaehtoistyöntekijänä pitkäkestoisessa työtehtävässä ja osaa kantaa taloudellista ja toiminnallista vastuuta. Hän osaa tuloksekkaasti johtaa yhtä tai useampaa henkilöä, tai osaa tuloksekkaasti kehittää ja jakaa asiantuntemustaan. Hakija osaa arvioida omaa toimintaansa ja kehittymistään sekä osaa sanoittaa työtehtävässään vahvistuneen osaamisen työelämän ymmärtämällä kielellä. Osaamismerkin hakija osaa vastaanottaa palautetta sekä arvioida ja kehittää toimintaa palautteen perusteella ja osaa viestiä vuorovaikutteisesti eri
ympäristöissä ja erilaisissa kanavissa.

Tätä merkkiä voivat hakea ne, jotka ovat toimineet vapaaehtoistyöntekijänä vastuullisessa ja pitkäkestoisessa johtamis- tai asiantuntijatehtävässä osaamistaan kehittäen. Nämä tyypit ovat toimivat Ryskeellä staabissa sekä päällikkö- ja mestaritasoisissa vastuullisissa pesteissä.