Ohjelma

Suomen Partiolaiset / Susanna Mikander

Ryskeen leiriohjelma kooskuu kolmesta ohjelmalaaksosta: kädentaitolaaksosta, vesilaaksosta ja yhteiskuntalaaksosta sekä haikista ja vapaa-ajan ohjelmasta. Tässä Ryskeen ohjelma pähkinänkuoressa:

Kädentaitolaakso

Mistä villa tulee ja miten siitä tulee huopaa?  Mitä huovalla voi tehdä? Kädentaitolaaksossa pääset upottamaan kätesi villaan ja saippuaan. Juomapullosi kääriytyy huopaan, joka suojaa, eristää ja toimii jopa kuljettimena.  Samalla opit jotain villasta ja huovan historiasta. Nopeimmat voivat ehtiä tekemään myös ryskemunan.  Varaudu kastumaan hieman.

Kädentaitolaakson päällikkö:
Varpu Vidgren

Vesilaakso

Vesilaaksossa on tarjolla vettä ja vauhtia jokaiselle leiriläiselle. Tarkoituksena on saada pidettyä hauskaa sekä veden pinnalla, että sen alla ja kehittää leiriläisten taitoja vedessä liikkumisen saralla apuvälinein tai ilman!  Aikaisemmin vesillä liikkuneille vesipedoille laakso tarjoaa mahdollisuudet näyttää taitonsa ja kehittyä edelleen. Rantaleijoniakaan ei ole unohdettu, ja tarjolla on rento löhöilyalue.

Aivan nuorimmille ja niille, jotka eivät vettä vielä elementtinä rakasta, laakso tarjoaa mahdollisuudet tutustua uuteen ympäristöön esimerkiksi vedessä pelaillen tai jopa suppaillen.

Varaa kellukkeet mukaan, sillä vesilaakso ei jätä ketään kuivaksi!

Vesilaakson päällikkö:
Olli Hokkanen

Järvi-Suomen Partiolaiset / Atte Kesti

Yhteiskuntalaakso

Mikä on yhteiskunta? Miten yhteiskunta toimii? Tiesitkö, että sinäkin olet osa yhteiskuntaa? Yhteiskuntalaaksossa selvitetään, kuinka voit osallistua yhteiskunnan toimintaan.

Laaksossa pääsee kokeilemaan, miten päätöksiä tehdään, tutustumaan yritysten toimintaan ja selvittämään, millaisia järjestöjä Suomessa toimii.

Yhteiskuntalaaksossa ei lopu tekeminen kesken!

Yhteiskuntalaakson päällikkö:
Lotta Leinonen

Haikki

Suomen Partiolaiset / Anna Enbuske

Haikilla tarpojat pääsevät haastamaan itseään erilaisten tehtävien parissa ja patikoimaan Nurmeksen luonnossa. Haikkivartiot muodostetaan alaleireissä ennen haikille lähtöä.

Haikin päällikkö:
Mikko Nevalainen

Pop Up -ohjelma

Bouldering 

Oletko kokeillut kiipeilyä muutaman metrin korkeudessa ilman valjaita? Tällä pisteellä siihen on mahdollisuus, pistä vain joustavat vaatteet päälle!

Seinäkiipeily 

Hyvärilästä löytyy erilaisia kiipeilyseiniä, joita kannattaa testata!

Korikiipeily 

Miltä kuulostaisi korien kasailu päällekkäin niin että saat mahdollisimman korkean tornin niin että olet itse koko ajan tornin huipulla valjaiden varassa?

Jousiammunta 

Napakymppi! Oletko oman elämäsi Robin Hood tai Katniss Everdeen? Kuinka tarkasti osut maalitauluun? Tule kokeilemaan!

Sumopaini 

Astu tatamille pitämään hauskaa ja testaamaan japanilaista perinnelajia, sumopainia.

Hyrlinki 

Tule kokeilemaan Hyvärilän nuorisokeskuksen kehittelemää peliä, jossa yhdistyy Hyvärilä ja curling. Pelaaminen tapahtuu n. 5 hengen joukkueissa, pelaamaan mahtuu 20-30 henkilö. Yksi erä kestää n. 15min.

Pelivuokraamo 

Unohtuiko pelikortit? Ei hätää! Täältä löydät ne ja paljon muita pelejä, joita voi ottaa lainaksi, vaikka loungeen tai omaan savuun.

Selfieseinä 

Selfieseinälle voit tulla ottamaan kuvan Ryske-teemalla. Täällä saa luvan kanssa käyttää puhelinta, ja tarjolla on myös rekvisiittaa piristämään kuvaa.

Suomen Partiolaiset / Heikki Heinonen


Riippukeinumetsä 

Koska leiripaikkamme muistuttaa enemmän jalkapallokenttää kuin metsää, olemme luoneet mahdollisuuden perinteiseen leiririippumattoiluun. Ota oma riippumattosi mukaan ja lähde löhöämään maagiseen riippumattometsään.

Lounge 

Ryskeen oma olohuone, chilliyden ilmentymä. Täällä voit pelailla, kirjoitella lappusia viestiseinälle ja hengailla uusien ja vanhojen kavereiden kanssa

Sähkötyökalu

Haluatko pitkäikäisen muiston Ryskeeltä? Sellaisen voit tehdä tällä pisteellä. Tule turvallisessa ympäristössä tutustumaan erilaisiin sähkötyökaluja, joita et kolokerroilla välttämättä pääsisi kokeilemaan.

Maalaus

Maalauspisteellä saat vaikuttaa siihen, millainen alaleirisi mahtavasta päättäjäislakanasta tulee. Maalauspisteellä on paljon erilaisia maaleja, joten et tarvitse mukaan muuta kuin itsesi ja voit päästää luovuutesi valloilleen.

Tietoisku ja INFO 

Tahdotko oppia uutta tai yllättää kaverin hauskalla faktalla? Tietoisku piste on oikea paikka sille. Aiheet vaihtuvat muutaman päivän välein: luvassa visoja, arvoituksia ja paljon tietoa. Pisteen yhteydessä on Pop up  INFO.

Radioamatööri

Ryskeellä on oma radioasema, josta voit sähköttää vaikka oman nimesi tai jopa pitää puheyhteyttä! Mikä siisteintä, voit viestitellä Suomen sisällä tai jopa ulkomaille asti!

Ev. Lut. Seurakunnan sepot 

Täällä pääset askartelemaan.

Pop upin päällikkö:
Inari Halonen

Johtajaohjelma

Johtajaohjelmassa kaikki vaeltajat ja aikuiset pääsevät rentoutumaan ja nauttimaan omasta ajasta ja ohjelmasta. Lisäksi sauna ja palju lämpenevät joka ilta!

Johtajaohjelmamestari:
Riikka Putkonen

Seurakunta

Suomen Partiolaiset / Otto Virtanen

Lataamo U on paikka sinulle hiljentymiseen ja rauhoittumiseen leiritouhujen keskellä. Lataamossa päivystävät Ryske seurakunna työntekijät, voit tulla jutustelemaan iloista ja suruista – olemme sinua varten. Meidät tavoitat myös puhelimitse. Samalla, kun lataat itseäsi, voit myös ladata puhelimesi. Tervetuloa!

Ryske seurakunnan porukan tunnistat violetista huivista, jossa risti huivimerkkinä, sekä liivistä.

Seppomestarit:
Tiitus Lahti
Minna-Mari ”Minski” Kivimäki

Aateohjelma 

Tervetuloa miettimään, pohtimaan, ihmettelemään ja tekemään yhdessä ja erikseen!  Mukaan tarvitsen istuinalustan ja juomapullon, sekä omat aivot ja avointa mieltä.