Ryskeen pestit

Leiriin on enää noin 130 vuorokautta aikaa ja leirin teko etenee hyvää vauhtia.  Idealistoista ja ajatuskartoista on edetty suunnitelmiin ja käytännössä testaamiseen.  Muutama osa-alue kaipaa kuitenkin vielä tekijöitä: mestareita sekä leirinaikaisia tekijöitä, joilla on jokin erityisosaaminen, esimerkiksi lähihoitajan tutkinto tai kädentaito-osaaminen.

Ryske-pesti lyhyesti

Ryskeellä jokainen vaeltaja ja aikuinen on pestissä.  Pesti on kuin päiväohjelma, siinä missä nuoremmat menevät ohjelmaan, menee vaeltaja tai aikuinen pestiin.  Pesti kestää päivässä noin kahdeksan tuntia.  Pestivuoron aikana on mahdollisuus käydä syömässä ja/tai kahvilla hieman vuorosta ja pestistä riippuen, aivan kuten missä tahansa työssä.  Lisäksi Ryskeellä on vain vaeltajille ja aikuisille järjestettyä omaa ohjelmaa.

Mestaripesti

Alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä ja kestää leirin loppuun saakka.  Mestarin tehtäviin kuuluu oman vastuualueen tai tehtävän suunnittelua etukäteen ja tehtävän toteutus leirillä.  Ryske tarvitsee vielä esimerkiksi vierailupäivämestarin, yhteisohjelman mestareita sekä palvelun mestareitaKatso avoimet mestaripestit täältä.

Tekijäpesti

Tekijäpesti on se pesti, missä jokainen vaeltaja tai aikuinen on, ellei hän ole jo mestari tai osa-alueen päällikkö.  Tekijällä on kaksi vaihtoehtoa:

  • Odottaa, että hänet pestataan tekijäksi kuunnellen ilmoittautumislomakkeessa kysyttyjä toiveita.  Tekijään otetaan yhteyttä kevään aikana ja kerrotaan, minne hänet on pestattu ja kuka hänen lähin pestiesimies on.
  • Hakea erityisosaamista vaativaan tekijäpestiin.  Erityisosaamista vaativia tekijäpestejä on mm. viestinnässä, ohjelmassa sekä Ryskeen turvassa, pelastuksessa ja lääkinnässä.

Lisätietoa tekijäpesteistä ja erityisosaamista vaativat pestit löytyy täältä.

Lisäksi

Yli 18-vuotias, Ryskeelle mestariksi tai tekijäksi tuleva voi edelleen ilmoittautua leirille.  Ilmoittautuminen tapahtuu erillisen ohjeen mukaan ja tästä lisätietoa saat ryske@partio.fi -osoitteesta.

Samoajien pesti

Samoajat tekevät leiripestin 1-5 samoajan pestivartiossa.  Samoajien pesti kestää 2,5 päivää leirin loppupuolella.  Lisätietoa samoajien pesteistä ja pestivartion ilmoittautumisesta tulee huhtikuussa.

 

Tervetuloa tekemään Ryskettä!

Artikkelin kuva Suomen Partiolaiset / Eveliina Saari