Savukamupörssi – uhka vai mahdollisuus?

Hei Ryskääjät!

Tämä viesti on tarkoitettu erityisesti kaikille teille, jotka olette ilmaisseet olevanne kiinnostuneita savukamupörssistä.  Mahtavaa, että olette rohkeita ja haluatte saada uusia partiokavereita, sillä uudet savukumppanuudet ovat yksi Ryskeen tavoitteista.

Savukamupörssissä on useita ilmoituksia ja pörssi löytyy Lippukunnille -otsikon alta.  Nyt vaan kaikki reippaasti ilmoituksia laatimaan!

Ilmoituksessa on hyvä mainita

  • Teidän yhteystiedot
  • Kuinka monta lippukuntalaista osallistuu leirille
  • Mitä ikäkausia teidän leiriläiset edustavat
  • Kuinka monta johtajaa teiltä on tulossa
  • Onnistuneen savukumppanuuden varmistamiseksi kannattaa myös kertoa millainen meininki teillä on lippukunnassa ja mitä odotatte tai toivotte savukumppanilta.  Kuvankin saa laittaa!

Valmis ilmoitus lähetetään minulle osoitteeseen satu.kuukkanen@partio.fi ja minä huolehdin sen eteenpäin savukamupörssiin.  Kun sopiva savukumppani on löytynyt, ilmoittakaa siitäkin minulle, niin ilmoituksenne poistetaan pörssistä.

Muutama vuosi sitten oman lippukuntani, jyväskyläläisen Palokan Partolaisten, nuoria oli piirin ulkomaan reissulla Englannissa.  Siellä he tutustuivat joensuulaisiin Noljakan Niemenkiertäjiin.  Kun Kosmoksen aika koitti, oli nuorilla suuri toive päästä samaan savuun.  Eihän siinä siis muu auttanut, kuin ottaa yhteyttä NiKi:n lippukunnanjohtajaan ja kertoa toiveesta.  Samaan savuun päädyimme ja yhteistyö oli niin onnistunutta, että jatkoimme leirikumppanuutta Roihullakin, jonka jälkeen oli jo pakko pitää yhteinen kesäleiri.

Kokemuksesta uskallan siis sanoa, että pitkä välimatka ei ole este eikä edes hidaste, vaan se voi olla myös virkistävää – sekä lapsille ja nuorille että aikuisille.

 

Terkuin kokemusjohtaja Satu

 

Artikkelikuva: Suomen Partiolaiset / Harri Halmejärvi