Staabin päiväkirja: Juha Hämäläinen, leirinjohtaja

Tervetuloa mukaan Ryskeen staabilaisten työpäiviin. Staabin päiväkirja -juttusarjan avulla pääset tutustumaan leirin johtajiin sekä kurkkaamaan leirin suunnittelun kulisseihin.

Juha Hämäläinen, leirinjohtaja

 

Moikka!

Olen Juha Hämäläinen ja olen Ryskeen toinen leirinjohtaja Miettisen Annin lisäksi. Lähes joka päivä tulee tehtyä enemmän ja vähemmän Ryskettä; viestien, palavereiden ja monien muiden asioiden muodossa. Omalle vastuualueelleni kuuluvat osa-alueista kokemus, palvelu sekä resurssi, josta vastaamme Annin kanssa yhdessä. Joululoma on takana, ja tänään pääsette mukaan kevätlukukauteni ensimmäiseen koulupäivään!

 

7.30

Herätys ja aamukahvin keittoon! Tämä päivä poikkeaa hieman normaalista koulupäivästä, sillä heti aamusta olen menossa lukiolle esittelemään liiketalouden, eli oman koulutusalani, ammattikorkeakouluopintoja.

 

9.00

Haalarit päälle ja hymy korviin :) Koulutusalaesittely menee osittain heräillessä tähän päivään ja osittain rutiinilla, vastaavia esittelyjä olen ehtinyt opiskelijatuutorina toimiessani aika monta pitämään. Seuraavaksi suunnataan koululle kevään ensimmäiselle luennolle ja syömään.

 

15.00

Ensimmäinen koulupäivä selätetty ja kotiin ehditty. Hieman somessa seikkailua sekä uutisten lukemista, jonka jälkeen avataankin läppäri ja aletaan lukemaan sähköpostit ja tekemään (yllättäen) Ryske-hommia. Tänään listalla olisi mm. yhteistyösopimusten hiomista ja laajennetun leiritoimikunnan eli staabin kokouspaikan selvittelyä. Illalla on vielä vuorossa skype-palaveri Annin kanssa.

 

18.00

Skype käy jo kuumana, ja juttua riittää. Skype on tullut erittäin tutuksi tämän leiriprojektin aikana, onhan se kätevä tapa kokoustaa ja pitää yhteyttä silloin, kun sitä ei ole mahdollista kasvotusten tehdä. Annin kanssa käymme läpi ajankohtaiset asiat, esille nousseet kysymykset sekä lisäksi hahmottelemme tulevassa staabin kokouksessa käsiteltäviä sisältöjä.

 

Tällainen oli leirinjohtajan Ryske-vuoden ensimmäinen maanantai. Toivottavasti näen juuri sinut ensi kesänä Ryskeellä!

Juha Hämäläinen, 7.1.2019