Staabin päiväkirja: Markus Laitinen, ohjelmajohtaja

Tervetuloa mukaan Ryskeen staabilaisten työpäiviin. Staabin päiväkirja -juttusarjan avulla pääset tutustumaan leirin johtajiin sekä kurkkaamaan leirin suunnittelun kulisseihin.

Hei!

Markus Laitinen, ohjelmajohtaja

Minä olen Markus Laitinen, Ryskeen toinen ohjelmajohtaja. Ohjelman osa-alueista minun vastuullani ovat ohjelmalaaksot sekä haikki. Teen yhteistyötä muista ohjelman osa-alueista vastaavan ohjelmajohtaja Noora Piirosen kanssa. Tänään saatte liittyä seuraani Järvi-Suomen Partiolaisten luottis-seminaarissa. Tämä on tapahtuma, jossa erilaisissa piirin pesteissä toimivat partiolaiset kokoontuvat yhteen kätevästi erilaisia kokouksia varten. Siispä minäkin pääsin osallistumaan, sillä piirileirin staabi koetaan luottiksiksi.

Eilen perjantaina olin saapunut Kunnonpaikkaan kimppakyydillä opiskelukaupungistani Joensuusta. Illalla olimme vielä kokoustaneet koko staabin voimin ja pitkästä aikaa kasvokkain. Asiaakin riitti, sillä kuulumiskierros kesti yli tunnin. Muihin tapahtumassa kokoustaviin piirin jaostoihin verrattuna koen itseni onnekkaaksi, kun meidän kokouksemme saatiin perjantain osalta päätökseen n.klo 22 aikoihin.

8.00
Aamu alkaa, kun herätyskelloni soi mukavassa hotellihuoneessa. Sonnustauduttuani edustus huppariin ja piirin huiviin koin jännityksen hetkiä, kun minulle luotettu kokous tilamme avain ei avannutkaan tilamme ovea. Onneksi vastaanotossa selvisi, että kyseessä olikin virhe, jossa avainkorttimme avausajat olivat päättyneet päivän vaihtuessa, joten saimme uuden avaimen. Hotelliaamiainen oli oikein runsas ja maittava.

9.00
Staabikokouksen toinen päivä alkaa, mihin eilen jäätiin. Viimeistellään meidän iltapäivällä seminaarin osallistujille esitettävä tilannekatsaus, viimeistellään viikko-ohjelmaa, päätetään kuka staabista pääsee mihinkin kevään parveiluista edustamaan ja mm. pohditaan tarvittaisiinko leirille suojelija julkkis? Ja jos tarvitaan, kuka se voisi olla, kuka on nuorten mielestä cool, mutta hyväksyisi kuitenkin meidän kutsumme?

 

Myös Rauni osallistui seminaariin, sillä kuuluuhan hän staabiin.
Kokoustaminen on mukavaa puuhaa. Pöytä täyttyy läppäristä, kalenterista, muistiinpanovihosta ja tietenkin eväistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

12.00
Lounaan jälkeen staabi liittyy muuhun seminaariväkeen, joka kuuntelee piirin jaostojen raportointia. Pian tuleekin meidän esityksemme vuoro ja saamme jakaa tiedonmurusia, kuinka suunnitelmat ovat syksyn piirikokouksen jälkeen edistyneet. Esityksemme kruunaa markkinointijohtajien laatima Raunin luola, jossa seminaarivieraat laitetaan kehittämään uusia ryskemäisiä käyttötarkoituksia Raunin repusta löytyville tavaroille.

Meidän esityksemme jälkeen pääsemme väliaika kahville, jonka kahvileipä vähintään minun kunnioitukseni.

Kahvittelun jälkeen piirinjohtaja Antti johti ajatteluharjoituksia, joissa meitä kannustettiin pohtimaan oman jaostomme/projektimme tärkeyttä koko piirin mittakaavassa. Me olemme kyllä aika tärkeitä, ainakin tämän vuoden. Kun ilmoitetaan, että päivän viimeisen esiintyjän juna on myöhässä, lähtee osa vieraista jo kohti kotejaan, mutta minun kimppakyyti porukkani päätyy jäämään loppuun asti. Viimeinen esiintyjä osoittautuu aivan Helsingistä saakka saapuneeksi parivaljakoksi, joka kertoi partion digitalisaatiosta ja keräsi ideoita, millainen tulevaisuuden partio voisi olla.

Kotimatka takaisin Joensuuhun sujui hyvin ja pääsin illaksi kotiin ja omaan petiin nukkumaan. Sunnuntaihin sitten kuului seminaari asioiden sisäistämistä ja hoitamista,  tulevaan viikkoon valmistautumista. Viikonloppu oli oikein mukava ja hyvä mahdollisuus edistää leiri suunnittelua ja laittaa Ryske-vuosi kunnolla alkuun.