Staabin päiväkirja: Noora Rautio, viestintä ja markkinointi

Tervetuloa mukaan Ryskeen staabilaisten työpäiviin. Staabin päiväkirja -juttusarjan avulla pääset tutustumaan leirin johtajiin sekä kurkkaamaan leirin suunnittelun kulisseihin.

Noora Rautio, viestintä- ja markkinointijohtaja

Huomenta!  Tänään pääsette viettämään päivän minun matkassa.  Olen Noora ja toimin Ryskeellä toisena viestintä- ja markkinointijohtajana yhdessä Anni Rissasen, sekä tietysti Raunin, kanssa.  Minun päivä alkoi tänään aikaisin ja tiedossa on paljon tapahtumia.  Hyppää siis mukaan ja lue mitä kaikkea päivän aikana ehdin tehdä!

5.45 Kuopio

Lähdin junalla kohti opiskelupaikkakuntaani Lappeenrantaa.  Vaikka herätyskello soi 4.30 ja nukutut tunnit voi laskea yhden käden sormilla, on olo yllättävän virkeä.  Matkan aikana luen ja vastailen sähköposteihin, katson Annin tekemää ehdotusta leirikirjan sisällöstä, sekä suunnittelen päivän julkaisut sosiaaliseen mediaan.  Tänään vuorossa on palvelun mestaripestien esittelyä, jota varten tarvitsen valokuvat palvelujohtajista.

11.05 Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Lappeenrantaan saavuttua nälkä kurni joten ensimmäisenä lounas koululla: kalakeittoa ja tuoretta leipää.  Tämän jälkeen opiskelua klo 12-15.

15.30 Kotona

Keitin iltapäiväkahvit ja jatkoin sosiaalisen median jutuilla.  Lisäsin Facebookiin kahvilapäällikkö Anninan tekemän kahvilakyselyn ja tein tästä lyhyen Instagram storyn.  Vähän myöhemmin päivitin vielä palvelun mestarihakumainokset Instagramiin sekä julkaisuna, että storynä.  Facebookin julkaisun ajastin myöhemmälle illaksi.  Vaikka sosiaalisen median päivittäminen saattaa tuntua hyvin yksioikoiselta tehtävältä, saa lopulta yhteenkin julkaisuun kulumaan aikaa yllättävän paljon.  Kuvan valitseminen ja tarvittaessa esimerkiksi kirkkauden säätäminen, tekstin luominen, puhtaaksikirjoittaminen ja oikoluku vie yllättävän kauan, vaikka ulospäin näyttää sille, että on tehty ”vain” kolmen lauseen mittainen teksti ”jollain sopivalla” kuvalla.  Soitin vielä some-mestarille ja katsoimme hänen tekemiä suunnitelmia läpi, ne vaikuttivat erittäin hyvälle!

17.30 Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Takaisin koululle juomaan glögiä, syömään joulupuuroa ja kuuntelemaan ammattiliiton tilaisuutta työelämästä.  Mielenkiintoinen luento, mutta aamun aikainen herätys alkoi jo tuntua.  Samalla vilkuilin puhelinta ja seurasin, kuinka päivän julkaisut menestyvät somessa.

21.30 Kotona

Vielä hieman iltapalaa ja suihkun kautta peiton alle.  Maltoin laskea puhelimen kädestä vasta vähän ennen nukahtamista, seurasin illalla vielä partiosomeja ja viestittelin WhatsAppilla.

Tälläinen oli toisen viestintäjohtajan maanantai.  Partion näkökulmasta päiväni oli hyvin tavallinen, teen monesti partiota pitkin päivää, vähän aamulla, päivällä ja vielä illalla.  Joskus toki suunnitelmien ja kokousten vuoksi tietokoneella tulee istuttua useampikin tunti kerralla.  Kuulostiko päiväni mielenkiintoiselta?  Ryskeen viestintään etsitään vielä sosiaalisen median päällikköä!  Jos olet aikaansaava, hallitset sosiaalisen median käytön ja osaat ajatella leirin markkinointia ja siihen kuuluvia asioita niin laita viestiä tulemaan joko minulle tai Annille.

Noora Rautio, 17.12.2018